Резніков: переговори в Мінському форматі не приведуть до припинення війни

За словами міністра, "Мінськ" - лише майданчик для більш дрібних консультацій
Резніков: переговори в Мінському форматі не приведуть до припинення війни
Олексій Резніков (фото: Офіс президента)
19 Жовтня 2020, 18:24
читать на русском

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що переговори у Мінському форматі не приведуть до припинення війни на Донбасі.

Це лише майданчик для більш дрібних консультацій, - заявив він у інтерв'ю Zn.ua.

За його словами, в Україні очікування від переговорів у Мінську завжди були завищені.

Всі чекають дива. Але хочу повторити: не потрібно чекати дива від "Мінська". Він не є майданчиком, на якому може бути досягнутий мир. У нас чомусь завищують очікування від цих консультацій. Але це банальний логістична майданчик, місце, де відбуваються консультації, спрямовані на досягнення визначених завдань, окреслених лідерами і політрадниками країн "нормандської четвірки" — гуманітарного, економічного характеру, припинення вогню і пов'язаних з цим питань, - заявив Резніков.

Крім цього, міністр вважає, що повноцінна реінтеграція Донбасу займе щонайменше 25 років.

Читайте також

Я залишаюся жорстким прибічником поняття "безпечна реінтеграція", а не будь-яка. Якщо вона буде небезпечна для територіальної цілісності нашої країни і нашого прозахідного курсу, то не треба нікуди поспішати. Так, питання кордону та виборів прописане в "Мінську" не на користь України та стабільності нашої держави, але в "Мінську" ж ще записано, що вибори відбуваються за українським законодавством і стандартами ОБСЄ, - сказав Резніков.

1