Резніков звільнив керівників найбільших держпідприємств з торгівлі озброєнням

Підставами звільнення є умови контрактів, укладеними з посадовцями
Важливо
Резніков звільнив керівників найбільших держпідприємств з торгівлі озброєнням
Олексій Резніков / Фото: Урядовий портал
4 Серпня 2022, 15:25
читать на русском

Міністр оборони Олексій Резніков звільнив керівників найбільших держпідприємств з торгівлі озброєнням - ДК "Укрспецекспорт" та ДГЗП "Спецтехноекспорт".

Про це йдеться у наказах міністра оборони України 25-ДП та 26-ДП від 29 липня 2022 року, пише "Цензор.НЕТ".

Так, Вадима Ноздрю зняли з посади гендиректора "Укрспецекспорту" та Євгена Ларіна з посади директора "Спецтехноекспорту", повідомляє "Цензор".

Фото: Цензор.НЕТ

Вадим Ноздра та Євген Ларін були призначені на керівні посади у січні 2020-го року.

Зазначається, що на початку широкомасштабної війни РФ проти України цього року, обидва підприємства Постановою Кабінету Міністрів України №237 від 9 березня 2022 року були виключені зі складу Державного концерну "Укроборонпром" та передані Міністерству оборони України.

Останні місяці на "Укрспецекспорт" та "Спецтехноекспорт" покладено завдання імпорту озброєння та військової техніки для потреб ЗСУ та інших військових формувань.

Підставами звільнення є умови контрактів, укладеними з посадовцями. Як пише Цензор.НЕТ з посиланням на власні джерела, вище керівництво Міноборони України незадоволено поточним виконанням контрактів на імпорт критично важливого озброєння. Дебіторська заборгованість (сума оплачених коштів, по яким досі не поставлено продукцію) по двом підприємствам вже сягає 14 мільярдів гривень, а деякі контракти вже оголошено "безнадійними".

1