РФ може уповільнити обстріли критичної інфраструктури України - ISW

Армія РФ могла використати значну частину наявних у них систем високоточної зброї під час масованих ракетних ударів 15 листопада
Головне
РФ може уповільнити обстріли критичної інфраструктури України - ISW
Запуск ракет Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
16 Листопада 2022, 16:34
читать на русском

Армія Російської Федерації, ймовірно, сповільнить темпи обстрілів критичної української інфраструктури, оскільки у вівторок, 15 листопада, вона здійснила найбільшу серію ракетних ударів по критичних об'єктах України від початку війни, виснаживши свої запаси.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики також зазначають, що збільшення відсотка збитих Україною російських ракет свідчить про покращення стану української протиповітряної оборони протягом останнього місяця.

На думку експертів, Кремль підготував масований ракетний удар до того, як президент України Володимир Зеленський представив мирну пропозицію з 10 пунктів на саміті G20 15 листопада.

На думку аналітиків, Кремль навмисно і заздалегідь спланував масований ракетний удар по Україні напередодні виступу Зеленського на саміті "Великої двадцятки", враховуючи, що ракетний удар по декількох напрямках вимагає значної військової підготовки.

Як зазначили експерти, офіційний наратив Кремля навколо саміту G20 ще більше підтверджує незацікавленість Росії в перспективі мирних переговорів з Україною.

Нагадаємо, вчора. 15 листопада росія випустила по Україні майже 100 ракет. Пошкоджено об`єкти енергосистеми країни у 8 регіонах, без світла залишилися 10 мільйонів людей.

1