Рінат Ахметов придбав люксову нерухомість в центрі Лондона за 122 мільйони доларів

Ахметов придбав нерухомість через компанію Gelion Properties Ltd. у 2022 році
Рінат Ахметов придбав люксову нерухомість в центрі Лондона за 122 мільйони доларів
Рінат Ахметов (фото: Facebook)
28 Листопада 2023, 13:41
читать на русском

Завдяки новому витоку кіпрських документів стало відомо, що найбагатший українець Рінат Ахметов на умовах "конфіденційнійності" придбав люксову нерухомість у самісінькому центрі Лондона.

Про це повідомив Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ), який отримав доступ до документів з витоку, йдеться в публікації "Слідства інфо".

Ахметов придбав нерухомість через компанію Gelion Properties Ltd. у 2022 році. Йдеться про новий, як офіційно визначається, 5-зірковий житловий комплекс, який було буквально нещодавно зведено на місці історичних військових казарм Челсі. Саме з огляду на локацію цей комплекс здобув назву Chelsea Barracks, або ж Казарми Челсі.

Ахметов через низку офшорних компаній придбав собі так званий пентхаус, або двоповерхові апартаменти на верхньому поверсі шикарної «казарми» у Челсі разом з місцями для паркування та ще іншими додатковими об’єктами у цьому житловому комплексі за понад 87 млн фунтів стерлінгів ($122 млн).

За словами британського незалежного оглядача з питань України і колишнього СРСР Джордана Максвела, який досліджував багато випадків купівлі олігархами з колишніх радянських республік елітної нерухомості у Лондоні зокрема та Сполученому Королівстві загалом, Ахметов скористався "відпрацьованою схемою".

"Ахметов аж ніяк не вигадав нічого нового у процесі придбання чергового об’єкту своєї коштовної нерухомості у Лондоні. Механізм цієї процедури є вже чітко змащеним і відпрацьованим упродовж останніх років", – каже Джордан Максвел.

Зокрема, у житловому комплексі, витриманому у класичних традиціях британської георгіанської архітектури, є буквально все супутнє, а саме: приватні бальнеологічні заклади зі справжнім оливковим гаєм, найбільший у Лондоні приватний центр оздоровлення на додаток до супермодернових тренажерних залів. А також сауни, парильні кімнати та величезний плавальний басейн.

Відтак, як стверджують розслідувачі, український мільярдер вирішив заплатити $122 мільйони за право бути "анонімним" власником нерухомості за найпрестижнішою нині лондонською адресою: Шовковичний майдан, 1, або ж 1 Mulberry Square.

Читайте також

1