Ринок NFT сягнув 2,5 мільярда доларів

Обсяг продажів NFT у першому півріччі зріс у понад 182 рази
Ринок NFT сягнув 2,5 мільярда доларів
Токен (Фото: Medium.com)
6 Липня 2021, 19:46
читать на русском

Ринок невзаємозамінних токенів (NFT) у першому півріччі 2021 року збільшився до 2,5 млрд доларів у порівнянні з 13,7 мільйона у першому півріччі минулого року.

Про це пише Reuters з посиланням на дослідження компанії DappRadar.

Видання також зазначає, що реальний обсяг продажів NFT може бути ще більшим, оскільки DappRadar відстежує лише продажі у блокчейні, тоді як деякі транзакції NFT, зокрема на аукціонах, відбуваються поза мережею. Тобто їх необхідно додати до статистики.

За інформацією майданчика NonFungible.com, який обʼєднує транзакції NFT у блокчейні Ethereum, від березня щотижнева кількість покупців становить 10 - 20 тисяч, що перевищує кількість продавців.

Щомісячні обсяги продажів на американському торговому майданчику криптотоварами OpenSea в червні досягли рекордних 150 млн доларів.

Спеціалісти зазначають, що високий попит на NFT формується завдяки тому, що деякі купляють їх задля колекціонування, а інші – як капіталовкладення для спекуляції на зростанні цін.


Контекст. За допомогою NFT продають твори мистецтва, дорогі дизайнерські речі та навіть дописи у соцмережах.

Наприклад, засновник Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт у вигляді NFT за 2,9 млн доларів.

Бренд Rtfkt Studios продав колекцію із понад 600 пар віртуальних кросівок за понад 3,1 млн доларів. Віртуальні кросівки можна «приміряти» за допомогою фільтрів доповненої реальності в Snapchat та інших застосунках.

Блокчейн-компанія Injective Protocol купила картину Бенксі за 95 тисяч доларів і спалила її в прямому ефірі. У той же момент за допомогою блокчейну картину перетворили в NFT-токен, який продали за 400 тисяч.

Також на аукціоні продали автопортрет, створений людиноподібним роботом Софією у вигляді NFT, за 688 тисяч доларів.

Британський вчений і творець Інтернету Тім Бернерс-Лі продав за 5,4 млн доларів вихідний код технології у вигляді NFT на аукціоні Sothebyʼs.

Рекордна ціна продажу NFT належить цифровому твору Everydays: The First 5000 Days художника Beeple, який пішов з молотка за рекордну суму 69,3 млн доларів.

Читайте також

1