Рішення поки не прийнято - Умєров про зміну українського військового командування

У ЗМІ обговорюються можливості заміни вищого керівництва у ЗСУ
Головне
Рішення поки не прийнято - Умєров про зміну українського військового командування
Рустем Умєров
22 Листопада 2023, 09:34
читать на русском

У питанні зміни українських командувачів рішень не було ухвалено. Але якщо такі зміни й будуть, то про це проінформують громадськість.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час спільної пресконференції з німецьким колегою Борисом Пісторіусом.

Так, Умєров на питання про можливість звільнення командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва та командувача ОСУВ "Таврія" Олександра Тарнавського, ухилився від прямої відповіді.

"Тема, яка стосується зміни командувачів, вона проходить за всіма параметрами, які ми у своєму внутрішньому периметрі обговорюємо. У цьому плані маємо сказати, що рішення поки не прийнято, але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність. І якщо це станеться, то ми дуже відкрито спілкуватимемося з вами", - сказав глава Міноборони.

Він додав якщо такі речі відбуваються, зокрема звільнення командувачів, то "вони відбуваються або з питань, які виникали раніше, або обговорюються для того, щоб ми досягли більшої ефективності".

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил Збройних сил України. Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука. Він наразі обіймає посаду начальника Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві.

1