Ріші Сунак стане новим прем`єром Великої Британії

Сунак почне виконувати обов`язки прем`єра через 45 днів
Головне
Ріші Сунак стане новим прем`єром Великої Британії
Ріші Сунак
24 Жовтня 2022, 17:31
читать на русском

Ріші Сунак стане новим прем'єр-міністром Великої Британії та лідером Консервативної партії. Його суперниця Пенні Мордонт зняла свою кандидатуру з перегонів. Їй не вдалося набрати необхідних 100 голосів підтримки.

На цій посаді Сунак замінить Ліз Трасс, яка оголосила про відставку через 45 днів після свого призначення. Вона заявила, що не змогла впоратись з покладеними на неї завданнями.

Про Ріші Сунака кажуть, що він спокійний, розумний і дуже багатий. Зі своєю дружиною, дочкою одного з найбагатших індійських бізнесменів (через яку вляпався в податковий скандал) входять у топ 500 найбагатших людей планети (вони десь у третій сотні).

Нагадаємо, 20 жовтня Ліз Трасс, під час виступу на Даунінг-стріт, оголосила про свою відставку з посади прем'єр-міністра Великобританії. Проблеми для Трасс почались після того, як перший канцлер Квасі Квартенг "налякав" фінансові ринки запропонованим мінібюджетом ще наприкінці вересня. Після цього занепокоєння консерваторів переросло у гнів всередині парламентської партії.

1