Рівненська АЕС вирішила закупити в укриття сотні літрів пива

Вартість лота встановили на рівні 19826,96 гривні
Головне
Рівненська АЕС вирішила закупити в укриття сотні літрів пива
Overflowing foam head from beer glass pint, placed on wood
16 Червня 2023, 14:46
читать на русском

Співробітники Рівненської атомної електростанції оголосили тендер на закупівлю 812 пляшок пива майже на 20 тисяч гривень.

Як мовиться на сайті державних закупівель, прийом заявок на постачання алкогольного напою дочка державного підприємства "Енергоатом" оголосила з 14 червня і він триватиме до 22 червня.

Початок аукціону оголошено 23 червня, а доставити товар замовнику необхідно до 29 грудня поточного року. Вартість лоту встановили на рівні 19826,96 гривні.

Йдеться про закупівлю 466 літрів у тарі по 0,5 та 1 л. Середня ціна закупівлі літра пива становить 42,5 грн, що навіть трохи нижче за ринкову. Виникають питання щодо доцільності такої закупівлі такого товару на бюджетні кошти.

За інформацією "Телеграфу", закупівля відбувається для кафетерію на базі відпочинку для працівників РАЕС на Білому озері неподалік міста Вараш.

На ситуацію звернув увагу блогер та експерт-політолог Юрій Романенко: "Могли б і самі пивко купити, але якщо є можливість залізти в корпоративну кишеню, то 20 тис. гривень економія. Уся країна просякнута цим л**ном", — написав він.

Нагадаємо, Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

1