Різанина у Бельгії: нападник з ножем накинувся на пасажирів метро - відео

У столиці Бельгії Брюсселі чоловік з ножем напав на людей у вагоні метро
Різанина у Бельгії: нападник з ножем накинувся на пасажирів метро - відео
Різанина у Бельгії (Фото: Reuters)
1 Лютого 2021, 21:24
читать на русском

У комуні Моленбек-Сен-Жан, яка розташована в Брюссельському столичному окрузі Бельгії, чоловік накинувся на пасажирів метро з ножем.

Про це повідомило агентство RTL Info.

За інформацією журналістів, інцидент трапився у столиці Бельгії Брюсселі на станції метро "Західний вокзал" близько 16:00 за Київським часом.

Як повідомили місцевому виданню Bruzz  представниця західного поліційного департаменту Брюсселя Керолайн Вервет і пресслужба оператора громадського транспорту Брюсселя, нападника заарештували.

Ми заарештували людину з ножем. Розслідуванням справи займеться залізнична поліція" - пояснила поліціянтка.

Один з очевидців нападу розповів RTL, що почув крик і побачив, як у сусідньому вагоні поїзда чоловік вдарив жінку ножем у горло. Точне число постраждалих при нападі не повідомляється, однак відомо, що їх не менше п`яти.

Тим часом представники правоохоронців стверджують, що напад не розглядається як теракт. Слідчі працюють на місці події.

Читайте також

Нагадаємо, 23 листопада в американському місті Сан-Хосе (штат Каліфорнія) невідомий з ножем накинувся на парафіян баптистської церкви. У результаті нападу загинули двоє людей, ще кілька отримали поранення різної важкості. Під час інциденту служба у храмі не проводилася, однак там були нечисленні відвідувачі, а також бездомні, яких пустили зігрітися від холоду. Поліціянти проводять розслідування на місці трагедії, злочинцеві вдалося втекти.

25 вересня у Парижі біля колишньої редакції сатиричного видання Charlie Hebdo нападник, озброєний ножем, напав на людей. Унаслідок нападу постраждали чоловік і жінка. Пізніше стало відомо про затримання підозрюваного у нападі. Ним виявився 18-річний громадянин Пакистану. Також правоохоронці знайшли знаряддя нападу — його описують як мачете або ніж м’ясника.

Після цього правоохоронці затримали 33-річного алжирця і ще п’ятьох пакистанців 1983-1996 року народження, яких вважають причетними до організації нападу. Його наразі розслідують як теракт.

20 вересня біля пабу в англійському місті Плімут унаслідок різанини щонайменше чотири людини дістали серйозні ножові поранення. Інцидент стався близько 22:00. Поліціянти засвідчили серйозні, але не небезпечні для життя ножові поранення у чотирьох постраждалих. Підозрюваний у замаху на вбивство 50-річний чоловік зник з місця злочину до приїзду поліції. Пізніше його затримали після зупинки транспортного засобу на околиці Ексетера.

1