Різдво в Україні буде сніжним і прохолодним - синоптик

Опади в Україні очікуються вже від Святвечора 6 грудня
Різдво в Україні буде сніжним і прохолодним - синоптик
Сніг Фото: Pexels
4 Січня 2023, 08:10
читать на русском

Ближче до вихідних, 7-8 січня, погода в Україні зміниться на прохолодну та сніжну.

Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Синоптик пояснив, що наразі надзвичайно тепла та суха погода в Україні встановилася під впливом великої області підвищеного атмосферного тиску. Проте, вже з п'ятниці, за даними синоптика, серія атлантичних циклонів змінить ситуацію.

"Пройдуть опади у вигляді дощів із поступовим переходом у сніг, а також відбудеться суттєве зниження температури протягом 7-8 січня, крім крайнього півдня країни і західних областей. Таким чином, більш зимовий характер погоди варто очікувати ближче до Різдва", - розказав синоптик.

Зокрема, за даними Ігоря Кібальчича, 7 та 8 січня в Україні очікується зниження температури.

"У суботу черговий атлантичний циклон принесе до нашої країни опади у вигляді снігу та мокрого снігу, на півдні - з дощем. У неділю погоду визначатиме антициклон скандинавського походження, тому суттєвих опадів не передбачається", - розказав фахівець.

За його прогнозом, температура повітря в нічний час знизиться до -8...-3 градусів у суботу та до -12...-7 градусів у неділю. Денні значення температури становитимуть -7…-2 , у південній та західній частині - близько "нуля".

Нагадаємо, раніше синоптики повідомили, що перша половина січня буде аномально теплою. А справжнє зимове похолодання та снігопади прийдуть до України у другій половині місяця, орієнтовно після 15 січня, або вже наприкінці поточного місяця.

Читайте також

1