Робочий тиждень розпочнеться теплом і сонцем - прогноз синоптика

Опадів 8 квітня не очікується
Робочий тиждень розпочнеться теплом і сонцем - прогноз синоптика
Київ, весна
8 Квітня 2024, 08:30
читать на русском

Погода в Україні 8 квітня буде по-весняному теплою. При цьому синоптики не прогнозують сьогодні ніяких опадів.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, в Україні сьогодні очікується невелика хмарність. Проте разом з тим дощу не буде.

Вітер змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с.

Стовпчики термометрів вдень покажуть у всіх областях від +18 до +23 градусів. Вночі температура опуститься до +5 +10 градусів.

У столиці сьогодні невелика хмарність, але буде сухо. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура повітря вдень у Києві буде +21 +23 градуси, а вночі +8 +10 градусів.

Нагадаємо, на території України перша половина квітня прогнозується аномально теплою, в окремі дні денна температура повітря підвищуватиметься до +20 - 25 °С, у західній та південній частині місцями +26…+28 °С; а вночі коливатись в межах +3…+10 °С. На півночі Лівобережжя можливі нічні заморозки наприкінці першої декади до 0…-5 °С, переважно у пониженнях рельєфу і вздовж річок. Однак, приблизно з 9 - 10 квітня ночі стануть помітно теплішими по всій країні. У середньому протягом місяця температура повітря виявиться на 2 – 3,5 °С вищою за кліматичну норму.

Опади випадатимуть переважно у вигляді дощів, в окремі дні місцями можливий дрібний град та грози. Загальна кількість опадів очікується недостатньою у більшості областей, оскільки переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску по всій південно-східній частині Європи. Імовірність випадання снігу незначна (за винятком Карпатського регіону, де сніг у квітні є нормою). Таким чином, сумарна кількість опадів за місяць очікується приблизно на 20 – 30 % нижче за середні багаторічні показники. У зв'язку з тенденцією розвитку посухи в деяких областях зросте рівень пожежної небезпеки.

Читайте також