Роботодавці можуть отримати компенсації від держави за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати до центру зайнятості заяву та копії підтверджувальних документів про прийняття на роботу ВПО
Роботодавці можуть отримати компенсації від держави за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб
Гроші, накопичення, кошти Фото: Pexels
29 Травня 2023, 17:36
читать на русском

В Україні передбачена компенсація на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних з-поміж ВПО. Вона виплачується не більше 6 місяців (кожен непарний місяць протягом року). Умова - збереження гарантій зайнятості ВПО протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Компенсація здійснюється у розмірі фактичних витрат на оплату праці такої особи, але не більше двох мінімальних заробітних плат (13 400 гривень)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, у роботодавців є можливість отримати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування громадян, які набули статус ВПО після 24 лютого 2022 року.

"Програма орієнтована на роботодавців, які в період воєнного стану працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Ця компенсація виплачується щомісячно протягом 2 місяців у розмірі 6700 гривень за кожну працевлаштовану особу", - додали у Мінреінтеграції.

Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати до центру зайнятості заяву та копії підтверджувальних документів про прийняття на роботу ВПО, завірені в установленому порядку.

Нагадаємо, у кінці березня минулого року в Україні стартувала програма працевлаштування переселенців, в рамках якої держава виплачувала 6,5 тисяч гривень роботодавцям за кожного працевлаштованого безробітного з постраждалих регіонів.

Читайте також

1