Роман з підлеглою та благодійність: чому Гейтс перестав управляти компанією Microsoft

Його репутацію вважають "сумнівною" через флірт зі співробітницями
Роман з підлеглою та благодійність: чому Гейтс перестав управляти компанією Microsoft
Білл Гейтс
18 Травня 2021, 05:08
читать на русском

У 2020 році Рада директорів Microsoft вирішила, що Білл Гейтс повинен піти з компанії через сексуальні відносини зі співробітницею. Але рішення Гейтса було пов'язане з благодійністю.

Як повідомляє WSJ з посиланням на джерела всередині компанії, про це члени ради дізналася з листа інженера компанії. Вони не хотіли, що компанією керував чоловік, у якого були стосунки з підлеглою. Тому Гейтс подав у відставку ще до закінчення розслідування і остаточного рішення.

Прессекретарка Гейтса розповіла, що "його рішення про вихід з Ради директорів жодним чином не пов'язане з цим питанням". Своєю чергою його роман з підлеглою закінчився ще 20 років тому, а залишились вони у дружніх стосунках.  За словами прессекретарки, відставка Гейтса пов'язана з бажанням зосередитися на благодійності.

Зазначимо, що The New York Times повідомляв про флірт Гейтса зі співробітницями Microsoft і свого благодійного фонду, поки був одружений. Тому його репутацію вважали "сумнівною".

3 травня 2021 року Білл і Мелінда Гейтс оголосили про розлучення. Вони заявили, що так вирішили "після довгих роздумів і великої роботи над відносинами".

Нагадаємо, Апеляційний суд провінцій Чінча і Піско в Перу звинуватив у "створенні" пандемії коронавірусу засновника Microsoft Білла Гейтса, інвестиційного банкіра Джорджа Сороса, а також членів сім'ї мільярдерів Рокфеллерів.

Читайте також

1