Названі найбагатші люди світу: хто обійшов Гейтса

На першому місці рейтингу BBI як і раніше залишається засновник Amazon
Названі найбагатші люди світу: хто обійшов Гейтса
Ілон Маск Фото: інстаграм
24 Листопада 2020, 14:29
читать на русском

Очільник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск піднявся на другу сходинку у списку найбагатших людей у світі, обійшовши засновника Microsoft Білла Гейтса.

Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Bloomberg Billionaires Index

Bloomberg Billionaires Index

На першому місці рейтингу BBI як і раніше залишається засновник Amazon Джефф Безос, його статки становлять близько 182 мільярдів доларів.

Статки Маска зросли до 127,9 мільярда доларів, збільшившись за рік на 100,3 мільярда доларів, що стало рекордним річним зростанням, зафіксованим у BBI.

Білл Гейтс опустився на третю сходинку, його капітал оцінюється в 127,7 мільярда доларів.

Читайте також

Також до п'ятірки найбагатших людей у світі увійшли президент Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно і засновник Facebook Марк Цукерберг, який посів п'яте місце.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, український олігарх, 54-річний Рінат Ахметов (досьє Ахметова), посів 362 сходинку серед рейтингу найбагатших людей світу. Його статки оцінили у 6,31 млрд доларів і посів він 362 сходинку. Зазначається, що за останній час він втратив 54,2 млн доларів, але від початку року збільшив свої статки на 274 млн доларів.

Раніше американський журнал Time представив рейтинг 100 найвпливовіших людей світу. У "лідерах" виявилися президент США Дональд Трамп та його конкурент на виборах Джо Байден, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, глава КНР Сі Цзіньпін а також президент Бразилії Жаір Болсонару.