Російська фсб планувала встановити "жучки" в кулуарах Верховної Ради - СБУ (відео)

Для цього ворожа спецслужба завербувала українця
Російська фсб планувала встановити "жучки" в кулуарах Верховної Ради - СБУ (відео)
Будівля Верховної Ради Фото: сайт парламенту
19 Серпня 2022, 11:33
читать на русском

Контррозвідка СБУ викрила спробу фсб встановити "жучки" в кулуарах Верховної Ради.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки, зазначивши, що російська фсб завербувала колишнього працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України.

До співпраці посадовця схилив кадровий співробітник фсб під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку повномасштабного вторгнення.

За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов.

Крім того, він отримав завдання вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах і кулуарах.

Для цього посадовець мав використати свої службові повноваження, які передбачали допуск і доступ до різних приміщень адміністративної будівлі.

Утім, на момент початку повномасштабної агресії рф він звільнився з держустанови, тож не виконав жодного завдання окупантів.

Згодом агент намагався працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт на території Житомирської області. Для цього він проходив спецперевірку, під час якої фахівці СБУ і виявили факт вербування. А сам агент добровільно повідомив і детально розповів про завдання російських спецслужб.

Наразі у межах кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що СБУ затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби рф.

Читайте також