Російська мова втратила статус регіональної в Одеській області

Статус регіональної російська мала в регіоні з 2012 року
Російська мова втратила статус регіональної в Одеській області
Правосуддя (Фото: picabu)
4 Грудня 2020, 15:12
читать на русском

Суд в Одесі скасував статус регіональної для російської мови в Одеській області. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив активіст Святослав Літинський.

Два роки ми стукали у ці двері... і вони відчинилися! В Одеській області (рішення облради) - скасовано регіональну мову. Вчора відповідне рішення виніс Одеський окружний адміністративний суд. Відтепер усі посилання на рішення обласної ради про впровадження регіональної мови є нікчемними. Раніше ми вже домоглися скасування регіональної мови у місті Одесі, - повідомив активіст.

Читайте також

Нагадаємо, у серпні Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов заступника прокурора Одеської області та визнав нечинним рішення Одеської міської ради про надання російській мові у місті статусу регіональної.

У рішенні адмінсуду сказано: "Визнати протиправним і нечинним рішення Одеської міськради... від 13 квітня 2012 року №2419-YI "Про реалізацію положень Закону України "Про засади державної мовної політики в місті Одеса".

Сьогодні, 4 грудня стало відомо, що парламент Молдови у першому читанні ухвалив законопроєкт про функціонування мов, відповідно до якого російській повертається статус мови міжнаціонального спілкування.

1