Російській мові у Молдові повернули особливий статус

Російській повертається статус мови міжнаціонального спілкування
Російській мові у Молдові повернули особливий статус
Прапор Молдови Фото: Фейсбук-сторінка Санду
4 Грудня 2020, 10:54
читать на русском

Парламент Молдови у першому читанні ухвалив законопроєкт про функціонування мов, відповідно до якого російській повертається статус мови міжнаціонального спілкування.

Як передає "Sputnik Молдова", ухвалення пакету проєктів законів відбулося завдяки голосам Партії соціалістів Республіки Молдова (ПСРМ) (ця партія підтримує чинного президента Ігоря Додона) і групі "За Молдову".

Читайте також

Зазначається, що ухвалення законопроєкту викликало гостру реакцію прихильників обраного президента республіки Майї Санду і вони спробували зірвати голосування.

Крім цього парламентарії проголосували за скасування закону про заборону іноземної пропаганди. Цей закон набрав чинності в лютому 2018 року і забороняв трансляцію на території країни будь-якого роду програм (крім розважальних і не політичних) з держав, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Читайте також

Нагадаємо, 15 листопада у Молдові відбувся другий тур виборів президента. Переможцем виборів стала Майя Санду.

20 листопада Центрвиборчком Молдови оголосив Майю Санду переможцем президентських виборів.

3 грудня парламент Молдови ухвалив закон щодо виведення Служби інформації й безпеки (СІБ) з-під підпорядкування нового президента. Санду заявила про спробу захоплення влади.

Читайте також наш матеріал -  "Молдова обрала жінку президентом: чому це добре для України"  

1