Російська влада оголосила масштабні навчання ядерних сил

У міноборони рф стверджують, що ці маневри готувалися наперед
Російська влада оголосила масштабні навчання ядерних сил
Російська військова техніка Фото: facebook.com/mod.mil.rus
1 Червня 2022, 12:33
читать на русском

Росія почала військові навчання з ракетними ядерними силами.

За даними міністерства оборони рф, у цих навчаннях задіяно близько 1000 військовослужбовців та понад 100 одиниць техніки.

Відпрацьовується виведення ракетних комплексів на польові позиції, скоєння маршів на відстань до 100 км, розосередження комплексів, інженерне обладнання позицій, маскування та бойову охорону, – йдеться у повідомленні.

Навчання ядерних сил проходять в Івановской області рф, яка знаходиться на відстані 250 км від Москви та 999 км до України.

У маневрах бере участь Тейковська дивізія Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП).

У міноборони країни-агресора кажуть, що на маршрутах бойового патрулювання автономних пускових установок стратегічних комплексів "Ярс" здійснюються "інтенсивні маневрені дії".

Стратегічні ракетники відпрацьовують питання виведення ракетних комплексів на польові позиції, здійснення маршів протяжністю до 100 км, розосередження агрегатів зі зміною польових позицій, їхнього інженерного обладнання, організації маскування та бойової охорони, - зазначають у відомстві.

Довідково: РВСП є головним компонентом російських стратегічних ядерних сил і призначені для ядерного стримування можливої ​​агресії. Їхню основу складають комплекси "Ярс", здатні вражати цілі на дальності до 11 тисяч кілометрів. Вони оснащені головною частиною, що розділяється, з маневровими блоками індивідуального наведення.

Днями, нагадаємо, у Гомельській області Білорусі, яка межує з північчю України, оголосили про так звані планові "мобілізаційні" навчання з військовими комісаріатами.