У Білорусі оголосили про "мобілізаційні" навчання на кордоні з Україною: яка мета

Планові навчання триватимуть від 22 червня і до 1 липня
Важливо
У Білорусі оголосили про "мобілізаційні" навчання на кордоні з Україною: яка мета
Війська Білорусі / Фото: t.me/modmilby
30 Травня 2022, 21:50
читать на русском

У Гомельській області Білорусі, яка межує з північчю України, оголосили про так звані планові "мобілізаційні" навчання з військовими комісаріатами.

Про це повідомив журналістам військовий комісар Гомельської області Андрій Кривоносов, повідомляє  білоруське агентство БЕЛТА.

У Збройних силах Білорусі пояснили, що мета цих заходів - підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності військових комісаріатів, удосконалення військових знань та практичних навичок військовозобов'язаних. Комісар додав, що збори акумулюють усі райони області.

За словами Кривоносова, у період навчань рух окремими територіями, що прилягають до об'єктів армії РФ, буде обмежений. Також заплановані заходи вогневої підготовки на стрільбищах, розташованих у Гомельській області.

У цей період відпрацьовуватимуться питання організації охорони та оборони об'єктів територіальної оборони, виконання заходів військового стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, - розповів комісар Кривоносов.

У Жлобинському районі від 28 червня до 16 липня заплановано військові збори з військовозобов'язаними, призначеними до територіальних військ.

У Генштабі Республіки Білорусь заявили, що ці навчання також мають на меті вдосконалення знань керівництва органів місцевої влади з питань формування територіальних військ, підготовку підрозділів територіальних військ Жлобинського району до виконання завдань із призначення.

Нагадаємо, що голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов прокоментував інформацію про нібито повторний наступ на столицю.

Читайте також