Російські найманці поранили українського захисника на Донбасі

Від початку доби, 14 лютого, з боку збройних формувань РФ зафіксовано три порушення
Важливо
Російські найманці поранили українського захисника на Донбасі
Українські військові, ООС / Фото: facebook.com/kommander.nord
14 Лютого 2022, 18:37
читать на русском

Російські найманці продовжують ігнорувати будь-які домовленості та використовують заборонене озброєння. У понеділок, 14 лютого, окупанти поранили українського захисника.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил у Facebook.

Від початку доби, 14 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано три порушення:

  • Неподалік Трьохізбенки противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів.
  • Поблизу Мар'їнки окупанти використали безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілу ВОГ-17.

У відповідь українські захисники відкривали вогонь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та знищили один безпілотник противника. Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.

Унаслідок дій противника один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості, - йдеться у повідомленні.

В ООС наголосили, що завдяки зусиллям нашим воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Нагадаємо, що консультації, що запитуються Україною в ОБСЄ щодо Віденського документа через присутність російських військ на кордоні з Україною, можуть пройти 15 лютого.

Читайте також

1