Російські окупанти катують місцеве населення - Денісова

Рашисти займаються мародерством
Російські окупанти катують місцеве населення - Денісова
Російські військові / Фото з Telegram
17 Березня 2022, 15:18
читать на русском

Російські окупанти катують людей у населених пунктах, які тимчасово захоплені або оточені ворогом.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Facebook.

У населених пунктах, які тимчасово захоплені або оточені ворогом рашистські бойовики катують місцеве населення, - сказала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що рашисти виганяють людей з будинків та займаються мародерством у Сумській області. Також вони влаштували "марші озброєння" областю.

 Села, куди заходить ворог на нічліг, страждають найбільше: росіяни вриваються в будинки, виганяють людей на вулицю та забирають їжу. Вирізають худобу та птицю, - пояснила Денісова.
Також у селищі Високопілля Херсонської області рашисти викрадають цивільний транспорт та забирають у місцевих жителів документи на авто.
У Маріуполі в полон до окупантів потрапила відома парамедик, Народний Герой України Юлія Паєвська разом зі своїм водієм Сергієм. Вона 8 років рятувала життя мирних мешканців, в тому числі дітей та поранених військових. Юлія має інвалідність і проблеми зі здоров’ям. Перебування у полоні загрожує її життю та здоров'ю, - додала Людмила Денісова.

Нагадаємо, російські бойовики продовжують вбивати мирних мешканців Чернігівської області. Тільки за вчорашню добу, 16 березня, до моргів Чернігова привезли 53 тіла.