Російські окупанти обстріляли вже 63 лікарні в Україні, - Ляшко

Через ці обстріли загинуло п'ятеро медпрацівників, десятки - поранені
Важливо
Російські окупанти обстріляли вже 63 лікарні в Україні, - Ляшко
Російські війська зруйнували лікарню в Ізюмі / Фото: Volodymyr Matsokin у Facebook
10 Березня 2022, 17:38
читать на русском

Російські військові завдають удари не лише по військовій інфраструктурі, але й руйнують медзаклади, житлові та муніципальні будівлі. Станом на 10 березня в Україні обстріляно 63 лікарні.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі Новини. LIVE.

За його словами, ситуація із закладами охорони здоров'я контрольована у тій чатсині, де її можна контролювати. Зокрема ті заклади, які не піддавались обстрілам терористів.

На сьогодні вже 63 лікарні було обстріляно російськими окупанти в Україні.

На жаль, через ці обстріли ми втратити п’ятьох медичних працівників, більше 10 важко поранених не можуть працювати. Є й легкопоранені, які невдовзі зможуть приступати до виконання своїх службових обов’язків, - розповів міністр.

Ляшко повідомив, що наразі система охорони здоров’я зараз переорієнтувалась і надає медичну допомогу всім, хто її потребує, в тому місці, де вона необхідна людині. Тому громадяни можуть звертатись в лікарню за місцем проживання, чи за місцем тимчасового проживання.

Це не стосується тільки зони бойових дій. Там ситуація, нажаль, зовсім інакша. Хоча наші працівники екстреної медичної допомоги там, де дозволяє ситуація, виїжджають на всі виклики, доставляють як поранених, так і травмованих, а також з іншими хворобами, які потребують госпіталізації, - прояснив він.

У випадках, коли людина не може звернутись до бідь-якої медичної установи, можна телефонувати на номер 0 800 60 20 19. Там проводяться дистанційні консультації різнопрофільних лікарів.

Нагадаємо, що в Україні станом на 10 березня вже 71 дитина загинула внаслідок російського вторгнення.

Читайте також

1