Російські окупанти почали незаконно вивозити маріупольців до росії

Орки відбирають у людей українські документи
Російські окупанти почали незаконно вивозити маріупольців до росії
Російські солдати Фото: Getty Images
24 Березня 2022, 12:12
читать на русском

Російські окупанти почали незаконно вивозити тисячі маріупольців до росії. Їх насильно садять до автобусів та забирають українські паспорти.

Про це повідомили в пресцентрі міськради Маріуполя в Telegram.

Мешканців Лівобережного району починають масово вивозити на територію росії. Загалом під незаконну депортацію потрапило близько 15 тисяч маріупольців. Це десь половина від усіх мешканців, які й досі перебувають у Лівобережному районі, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що окупанти в ультимативній формі змушують українців сідати до автобусів. Також є інформація, що орки відбирають в людей паспорти та інші українські документи.

Вивезених людей спершу доставляють у так звані фільтраційні табори від куди потім перерозподіляють по різних віддалених містах росії. Сьогодні відомо, що близько 6 тисяч маріупольців вже насильно вивезли на територію окупанта, - пояснили в міськраді.

Також російські військові заважають евакуювати людей українській стороні.

Протягом останніх 20 днів окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно врятувати людей. Зараз автобуси, які виїхали із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати маріупольців, заблоковані. Очевидно, що це робиться лише для того, щоб не дати людям можливості повернутись на підконтрольну Україні територію, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти вже кілька тижнів тримають у блокаді Маріуполь на Донеччині. Орки активно атакують місто, обстрілюють з "Градів", артилерією та б'ють ракетами. Внаслідок цього, за офіційними даними, близько 3 тисяч маріупольців вже загинуло, а ховати їх ніде.

Читайте також

1