Російські військові готуються відновити наступ на Слов'янськ, - Генштаб ЗСУ

Також окупанти продовжують зміцнювати свої позиції на півдні України.
Важливо
Російські військові готуються відновити наступ на Слов'янськ, - Генштаб ЗСУ
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
10 Червня 2022, 20:19
читать на русском

Російські окупанти продовжують зміцнювати свої позиції на півдні України. Також ворог готує наступ на Слов’янськ.

Про ситуації на фронті повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Харківському напрямку окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ. Ведуть вогонь по наших підрозділах із мінометів, артилерії й реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Харкова, Кринички, Гусарівки, Байраки та Чепіль.

На Слов’янському напрямку російські військові готуються відновити наступ на Слов’янськ. Вели обстріл з артилерії по районах населених пунктів Долина, Червона Поляна, Нова Дмитрівка, Грушуваха та Дібрівне.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог намагається вести штурмові дії, аби встановити повний контроль над Сєвєродонецьком й блокувати просування наших бійців. Окупанти вели обстріл з артилерії районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Тошківка, Золоте та Гірське.

На Бахмутському напрямку російські військові вели вогневу активність неподалік Нью-Йорка, Золотого, Врубівки, Комишувахи, Берестового і Луганського.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілювали із мінометів й артилерії райони населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Невельське, Мар’їнка, Оріхів, Опитне та Новобахмутівка. Також завдали удару з авіації неподалік Мар’їнки, Красногорівки, Новобахмутівки й у районі Олександрополя.

На Новопавлівському напрямку ворог посилив угруповання своїх військ.

На Лиманському напрямку окупанти не вели бойових дій. Закріпилися в районі Святогірська. Планують продовжити наступ в напрямку Лиман - Слов’янськ. Обстрілювали райони поруч з Дронівкою та Серебрянкою.

На Південнобузькому напрямку російські військові продовжують удосконалювати обладнання рубежів оборони й здійснюють заходи маскування.

На Бессарабському напрямку ситуація без суттєвих змін.

В акваторіях Чорного та Азовського морів ворог тримає на готовності до застосування крилаті ракети морського базування "Калібр".

Нагадаємо, що російські окупанти, які втекли з-під Києва на схід, втратили бойовий дух і називають себе бомжами. Вони не можуть звикнути, що доводиться жити в окопах замість осель заможних українців.

Читайте також

1