Російські ЗМІ закликають до геноциду українців: Подоляк відреагував на заяви

Росія додатково планує знищити нам усю інфраструктуру та перетворити країну на попіл
Російські ЗМІ закликають до геноциду українців: Подоляк відреагував на заяви
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
4 Квітня 2022, 20:32
читать на русском

Радник голови офісу президента Михайло Подоляк заявив, що заклики знищення українців у пропагандистських ЗМІ - це конкретна кримінальна практика.

Про це Подоляк написав у Telegram.

За його словами, у росії періодично з'являються спроби громадського обґрунтування "ліквідації української державності". Причому в дедалі більш жорстких формулюваннях.

Аж до відвертих заяв (цитата): "денацифікація України – це також її неминуча деєвропеїзація". Агентство внутрішнього пропагандистського користування – РИА Новости – практично відкрито оголошує офіційну позицію ійської держави. Без маскування. Вже без обману, - зазначив Подоляк.

Він наголосив, що видання повідомляє, що рф офіційно хоче знищити Україну. При цьому росія офіційно ж збирається тотально геноцидити (вбивати) населення нашої країни. А додатково планує знищити нам усю інфраструктуру та перетворити країну на зруйновану та випалену пустелю.

За його словами, висновки прості та очевидні:

  1. Росіяни офіційно та публічно протоколюють свої заклики до масового вбивства за етнічними, соціальними і навіть (ноу-хау) державницькими ознаками. А це вже конкретна кримінальна практика в міжнародних юрисдикціях. І для держави рф, і для її представників.
  2. Якість аналітики, так само як і якість їхньої "інтелектуальної еліти" залишається нижче плінтуса. Абсолютна неадекватність. Абсолютне нерозуміння України та світу.
  3. Поки росіяни не перестануть накручувати одне одного власним пропагандистським ідіотизмом, сидячи за сотні кілометрів від ліній фронтів і територій, де вони вже проводять масові акції винищення українців, кількість знищеної живої сили рф та бронетехніки зростатиме в геометричній прогресії.

Нагадаємо, що на російському сайті "РИА Новости", яке контролюється Кремлем, вийшла стаття із заголовком "Что Россия должна сделать с Украиной".

У ній відкрито відстоюється необхідність етноциду. Йдеться вже не про "денацифікацію", а про "деукраїнізацію". Про те, що українців необхідно змусити відмовитись від своєї національності, мови та культури за допомогою масових репресій.

Російська влада фактично оголосила цілий народ неправильним та пропагує необхідність знищення українців та української державності.

1