Російських та білоруських спортсменів можуть допустити до Олімпіади під нейтральним прапором

Олімпійські Ігри відбудуться влітку 2024 року в Парижі
Російських та білоруських спортсменів можуть допустити до Олімпіади під нейтральним прапором
Олімпійський прапор (Фото: МОК)
3 Лютого 2023, 11:11
читать на русском

Росіян та білорусів планують допустити до участі в Олімпійських іграх-2024, попри війну в Україні.

Про це СNN розповів представник організаторів змагань.

За його словами, правила участі спортсменів визначають не організатори Олімпіади, а Міжнародний олімпійський комітет, де раніше наголошували, що "жоден спортсмен не повинен бути позбавлений можливості брати участь у змаганнях лише через свій паспорт".

При цьому представник організаторів додав, що в ході змагань будуть дотримуватимуться всіх санкцій, які МОК ввів стосовно росіян та білорусів. Вони повинні будуть виступати як нейтральні спортсмени і жодним чином не представляти свою державу або будь-яку іншу організацію у своїй країні.

"Ми повністю солідарні з Україною, її народом та українським олімпійським та паралімпійським рухами, які зіткнулися з неймовірною кризою. Ми бажаємо, щоб Олімпійський рух, Паралімпійський рух та спортсмени провели Ігри в Парижі 2024 року у дусі світу, поважаючи цінності братства та солідарності" - додав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОК закликав допустити росіян та білорусів до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не підтримують війну РФ проти України.

Пізніше президент України Володимир Зеленський запросив голову МОК Томаса Баха відвідати Бахмут на тлі такого скандального рішення.

Читайте також

1