Російський пілот, якого вдалося взяти у полон на Донеччині, виявився "вагнерівцем"

Найманець погодився вбивати українців за трохи більше як три тисячі доларів
Російський пілот, якого вдалося взяти у полон на Донеччині, виявився "вагнерівцем"
Пілот винищувача Фото: https://t.me/kpszsu
20 Червня 2022, 10:02
читать на русском

Вдалося ідентифікувати пілота ворожого Су-25, якого полонили воїни 72-ї механізованої бригади 18 червня у Донецькій області.

Військовий журналіст Юрій Бутусов розповів, що ним виявився майор ВКС рф Андрій Володимирович Федорчуков.

На допиті полонений зізнався, що є найманцем приватної військової компанії "Вагнер", та бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця – 205 тисяч рублів на місяць (107 тисяч гривень), - каже Бутусов.

Федорчуков на допиті розказав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ у Світлодарську. А раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст.

Тепер найманець сподівається на обмін, однак "розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини". Бо, як каже журналіст, до "вагнерівців" в Україні особливе ставлення - "у них руки по лікоть у крові, вони фахівці з убивства мирних жителів".

Бутусов розповів, що після збиття Су-25 та затримання його пілота вдалося дізнатися, що російська авіація має великі проблеми з навігацією: у Федорчукова був із собою навігатор Garmin, і смартфон із програмою "ProNebo", щоб мати більш точну навігацію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС рф.

Не довіряють своєму "Глонас", все б ним американським користуватися. Цікаво, скільки Garmin використовується ЗС РФ і чи американці можуть відстежити їх пересування? Це були б цінні дані. Також важливо, що через великі втрати бойових літаків і вертольотів ЗС рф почали наймати льотчиків, яких у них уже не вистачає. Зрозуміло, полонений найманець "Вагнера" ​​– це важливий приз. Варто показати які страшні наслідки призводить російський повітряний терор, - додав Бутусов.

Нагадаємо, 18 червня у Донецькій області бійці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців збили російський штурмовик Су-25, вартість якого становить до 11 млн доларів.

1