Російського актора звинуватили у загрозі нацбезпеці України

Гуськов потрапив до "чорного списку" за поданням СБУ
Російського актора звинуватили у загрозі нацбезпеці України
Олексій Гуськов Фото: Guskov Aleksei у Фейсбук
22 Грудня 2020, 15:01
читать на русском

Російського актора Олексія Гуськова включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Як повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, Гуськов потрапив до "чорного списку" за поданням Служби безпеки України.

11 грудня 2020 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадянина РФ Олексія Гуськова. Відповідним наказом МКІП від 21 грудня № 2415 російського актора було включено до переліку, - зазначають у Мінкульті.

Читайте також

Повідомляється, що процедура здійснюється автоматично, оскільки згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати "включати" чи "не включати" до списків МКІП не наділено.

На початку грудня у київському аеропорту "Бориспіль" прикордонники зупинили двох громадян Росії - чоловіка та жінку. Чоловік виявився російським рок-музикантом, учасником гурту "Звуки Му". Громадянам РФ відмовлено у в'їзді в Україну через те, що вони відвідували окупований Крим.

Російські ЗМІ пишуть, що до країни не впустили актора та радіоведучого Петра Мамонова.

27 листопада Державна прикордонна служба України заборонила оператору російського телеканалу "Russia Today" відвідувати Україну.

1