В Україні арештували 44 російських літаки за "відвідування" Криму

Про арешт клопотала прокуратура АР Крим
В Україні арештували 44 російських літаки за "відвідування" Криму
Аеропорт “Сімферополь” (Фото з відкритих джерел)
17 Листопада 2020, 13:33
читать на русском

За клопотанням прокуратури український суд наклав арешт на 44 літаки Російської Федерації, які систематично порушували порядок в`їзду-виїзду на окупований півострів і правила міжнародних польотів.

Про це йдеться у Telegram-каналі пресслужби прокуратури АР Крим.

У прокуратурі зокрема нагадали, що повітряний простір над Кримом Україна закрила ще в березні 2014 року через неможливість контролю за безпекою польотів, офіційно припинивши роботу всіх аеропортів на окупованому півострові.

Незважаючи на це, встановлено і накладено арешт на 109 літаків російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення на півострів, порушуючи законодавство України і міжнародні правила польотів, - йдеться у повідомленні.

Проти посадових осіб цих авіакомпаній відкрито кримінальні провадження, які розслідує СБУ.

Читайте також

Нагадаємо, після авіакатастрофи Ан-26 на Харківщині, Державне бюро розслідувань ініціювало проведення перевірок усіх літаків виробництва ДП "Антонов", які перебувають на озброєнні у Збройних Силах України. ДБР вже витребувало та отримало від ДП "Антонов" документи щодо виготовлення, доопрацювання та подовження призначеного строку служби літака АН-26. Нині тривають усі необхідні експертизи, свої висновки ДБР оприлюднить пізніше.

1