Катастрова гелікоптера поблизу Шарм-ель-Шейха: є жертви

Загинули вісім військових миротворців
Катастрова гелікоптера поблизу Шарм-ель-Шейха: є жертви
Вертоліт (фото з відкритих джерел)
12 Листопада 2020, 18:06
читать на русском

Вісім військових миротворчих сил в Єгипті, зокрема шість американців, один француз та один чех, загинули внаслідок катастрофи вертольота на півдні Синайського півострова.

Про це повідомляє CNN із посиланням на інформацію, отриману від Збройних сил коаліції.

Аварія сталася в околицях Шарм-ель-Шейха.

Зазначається, що вісім людей загинуло, серед яких були громадянини США, Франції та Чехії. Один американець вижив у аварі. Імена не розголошуються до отримання повідомлення про найближчих родичів.

Коаліційні сили, які спочатку повідомляли про те, що загинули сім військових, сказали, що "немає інформації, яка б вказувала, що катастрофа була чимось іншим, крім аварії", і що триває розслідування для встановлення причини.

Читайте також

Миротворчі сили, відомі як Багатонаціональні сили та спостерігачі (MFO), контролюють мирну угоду, досягнуту між Єгиптом та Ізраїлем в рамках Кемп-Девідських домовленостей 1978 року.

До складу військовослужбовців входить близько 1150 чоловік з 13 країн, зокрема близько 450 американців.

Американський чиновник не зміг негайно сказати, чи було це судно американським вертольотом, і адміністрація працює над підтвердженням деталей.

Повідомляється, що за останні роки безпека в районі погіршилася на тлі кампанії насильства, що проводиться місцевою філією ІДІЛ, яка націлена на цивільних та урядові сили.

У 2016 році, після серії атак бойовиків, США перемістили велику кількість військ далі на південь, де це було визнано безпечнішим, і збільшили використання віддалених технологій, таких як камери, для виконання місії.

Читайте також

Нагадаємо, що вранці 8 січня літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий одразу після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. В результаті авіакатастрофи загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

1