Іран взяв на себе відповідальність за збиття українського літака - Єнін

Тегеран готовий забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв авіакатастрофи
Головне
Іран взяв на себе відповідальність за збиття українського літака - Єнін
Євгеній Єнін в Тегерані Фото: урядовий портал
19 Жовтня 2020, 19:01
читать на русском

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін зустрівся в Тегерані з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Під час зустрічі сторони обговорили переговорний процес щодо збиття Боїнга PS752 в Ірані у січні 2020 року, - повідомляє пресслужба МЗС України.

Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства, - зазначив заступник міністра.

Читайте також

Євген Єнін підкреслив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи та закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном в усіх сферах, - наголосив заступник глави МЗС.

Нагадаємо, що вранці 8 січня літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий одразу після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. В результаті авіакатастрофи загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

Читайте також

А 11 січня Іран офіційно визнав вину за збиття українського літака із зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони, яке назвали помилковим, і взяли на себе відповідальність.

19 жовтня 2020 року в Тегерані почався другий етап переговорів між Україною та Іраном про атакований український літак, який був збитий у січні 2020 року.