Російського шпигуна "на гарячому" затримали в Україні - відео

Чоловік звітував росіянам про українські сили у районі проведення ООС
Російського шпигуна "на гарячому" затримали в Україні - відео
Фото: СБУ
12 Серпня 2021, 15:50
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України виявили та затримали агента головного розвідувального управління Генштабу Збройних Сил РФ.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації. За цю роботу він отримував грошову винагороду.

Російських кураторів цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, кількість особового складу підрозділів ЗСУ тощо. Шпигуна затримано на "гарячому" під час передачі відомостей військового характеру представнику спецслужб РФ електронними каналами зв’язку, - йдеться у повідомленні.

Наразі зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту.

Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 1 ст. 114 (шпигунство) КК України.

Нагадаємо, у липні контррозвідники СБУ викрили агента російської військової розвідки у Черкаській області. Його затримали "на гарячому" під час отримання секретної інформації про один зі складів артилерійських боєприпасів регіону.

Читайте також

1