У Черкаській області затримали російського військового шпигуна - відео

Збирав інформацію про військові стратегічні об'єкти
У Черкаській області затримали російського військового шпигуна - відео
Фото: СБУ
28 Липня 2021, 19:24
читать на русском

Контррозвідники СБУ викрили агента російської військової розвідки у Черкаській області. Його затримали "на гарячому" під час отримання секретної інформації про один зі складів артилерійських боєприпасів регіону.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що російські спецслужби на території РФ завербували мешканця Черкаської області. Українець мав збирати та передавати інформацію про військові стратегічні об'єкти російським кураторам.

Шпигун, щоб виконати вказівки ворожої розвідки, намагався залучити до своєї діяльності військовослужбовця Збройних сил України.

Російський шпигун

Російський шпигун (фото: СБУ)

Контррозвідники та слідчі СБУ задокументували факти збору українцем відомостей, зокрема з обмеженим доступом, щодо місць розташування артилерійських складів на території регіону, режиму їх охорони, переліку та кількості боєприпасів, що зберігаються на них.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що контррозвідка та слідчі СБУ викрили агентурну мережу ФСБ Росії, яка діяла на території Херсонської області.

Читайте також

1