СБУ піймала шпигуна "ЛНР", який стежив за українськими військовими

Контррозвідка СБУ викрила російського агента
СБУ піймала шпигуна "ЛНР", який стежив за українськими військовими
Фото: СБУ
21 Травня 2021, 13:34
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України у Хмельницькій області затримали агента російських спецслужб.

Як повідомили силовики, чоловік у 2014-2016 роках був активним учасником НЗФ так званої "ЛНР".

Оперативники встановили, що у 2021 році зловмисник переїхав на Хмельниччину, де проживають його близькі родичі. Колишній бойовик діяв під кураторством відомого контррозвідці співробітника російських спецслужб. Агент збирав і передавав замовникам інформацію про військові обʼєкти у регіоні. Особливу увагу він приділяв військовим частинам, які задіяні в операції Об’єднаних сил.

Агента затримано "на гарячому" під час фотографування колони військової техніки одного з підрозділів ЗС України для передачі інформації російським спецслужбам, - кажуть в СБУ.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України тривають невідкладні оперативні та слідчі дії.

Фото: СБУ

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, 22 квітня контррозвідники Служби безпеки України затримали агента ФСБ РФ у Житомирській області. Ним виявився місцевий житель, який за завданням російської спецслужби, на матеріальній основі, збирав розвідувальні дані про військові частини регіону.

Читайте також