"Росія готується воювати з НАТО": ЗСУ захопили трофейні документи

В російських солдатів знайшли буклети та книжки з поясненням, як розпізнати військового НАТО
"Росія готується воювати з НАТО": ЗСУ захопили трофейні документи
Знищена техніка російських окупантів / Фото з Telegram
10 Березня 2022, 15:24
читать на русском

Збройні Сили разом з українським спецслужбами захопили трофейні документи, які можуть свідчити про те, що Росія готується воювати з НАТО.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram.

За його словами, велика кількість російських військових знищено на території України, багато потрапляє в полон, або ж самовільно здаються чи дезертують. Ворога захоплюються із військовою технікою та озброєнням.

У полонених в наявності при собі таємні та для службового користування документи (в інтересах слідства та ЗСУ не розголошуються), бойові накази, топографічні карти з маршрутами та плануючими об'єктами (в т.ч. цивільними) захоплення і знищення, списки особового складу їх підрозділів тощо, - написав Цаплієнко.

Він додав, що в ЗСУ наявні доказові матеріали щодо агресії путінської армії стосовно України. Однак апетити російського диктатора Володимира Путіна з наявних матеріалів вказують не тільки щодо агресивних дій проти України, а і інших цивілізованих незалежних, демократичних країн світу в тому числі і країн НАТО.

Психосоматика Путіна показує його віроломність не тільки до України, а і до всього прогресивного світу. В захоплених в боях під Херсоном та Миколаєвим документах агресора розроблені брошури щодо його вірогідного противника, а це США, Туречинна, Греція та інші.

Кожному солдату роздані матеріали для встановлення військовослужбовця країни НАТО. Зокрема описується щодо розпізнавальних знаків країн НАТО, їх військової форми одягу, авіаційної, артилерійської, бронетанкової та іншої військової техніки. Зазначене свідчить про путінські наміри воювати з країнами блоку НАТО та з усім світом, - наголосив журналіст.

Видно, що ці брошури були випущені ще у радянські часи, або зкопійовані з радянських зразків. Зброя та форма країн НАТО в цих книжечках відповідає озброєнню вісімдесятих, максимум, дев’яностих років. А це означає, що Радянський Союз міцно засів у мізках російських командирів.

Документи можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що російські війська під час нападу на аеропорт Гостомель в Київській області знищили один із найбільших літаків українського виробництва АН-225 "Мрія".

Читайте також

1