Росія хоче змусити Україну до переговорів, обстрілюючи мирні міста, - Подоляк

Росія змінила тактику у війні проти України
Головне
Росія хоче змусити Україну до переговорів, обстрілюючи мирні міста, - Подоляк
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
2 Липня 2022, 13:52
читать на русском

Росія атакує ракетами мирні міста, намагаючись залякати людей і схилити українську владу до переговорів чи територіальних поступок.

Про це заявив радник голови Офісу президента  Михайло Подоляк в інтерв'ю "Україна 24".

Росія змінила тактику. Вона зараз атакує потужнішими крилатими ракетами наші міста. Чому? Бо з військової точки зору вони, як з'ясувалося, воювати не надто якісно вміють, - сказав він.

За його словами, росіяни перейшли до концепції війни, де хочуть збудувати масштабні панічні настрої в Україні, залякати людей і змусити їх тиснути на уряд, щоб Україна пішла на деякі поступки росії.

Тобто яка зараз тактика? З одного боку, вони абсолютно не враховують, як на це реагує світ на ці нелюдські атаки крилатими ракетами житлових кварталів. Вони змушують наших людей тиснути на уряд, щоб ті сказали "підемо на якісь територіальні поступки".

З іншого боку, росіяни вкладають гроші у своє проросійське лобі на політичних ринках інших країн для того, щоб вони теж говорили, "давайте якось війну закінчувати", - зазначив Подоляк.

На думку радника глави ОП, нова тактика росії – змусити Україну сісти за стіл переговорів – не працюватиме.

Через масовані ракетні удари Україні потрібна не лише протиповітряна оборона, а й система протиракетної оборони, і це "ключове, щоб зламати нову концепцію війни Росії".

Нагадаємо, що народний депутат України та голова переговорної групи Україна-Росія Давид Арахамія вважає, що Україна зможе відновити мирні переговори з росією з посиленої позиції наприкінці серпня.

1