Росія матиме проблеми з поповненням запасів зброї - Міноборони Британії

Причиною цього стали санкції Заходу
Росія матиме проблеми з поповненням запасів зброї - Міноборони Британії
Російська зброя / Фото з відкритих джерел
14 Червня 2022, 12:13
читать на русском

За оцінками британської розвідки, навіть на тлі збільшення росією фінансування на воєнні витрати, країна матиме проблеми з поповненням запасів техніки через вплив санкцій Заходу та відсутність досвіду у деяких сферах.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в огляді британської розвідки про війну РФ проти України від 14 червня.

Зазначають, що 10 червня перший заступник керівника Військово-промислової комісії РФ спрогнозував зростання державних витрат на армію на 600-700 млрд рублів, що може означати збільшення фінансування на близько 20%.

Держфінансування дозволить оборонпрому країни повільно мобілізуватися для того, щоб задовольняти потреби, які виникають через війну проти України. Проте із задоволенням багатьох цих потреб можуть бути проблеми, частково - через ефект санкцій і нестачу досвіду, - повідомляють в огляді.

Крім цього, виробництво у росії високоякісної оптики та передової електроніки скоріш за все має труднощі, і це може підірвати зусилля для заміни обладнання, втраченого в Україні.

Щодо бойових дій, то оперативні зусилля РФ надалі зосереджені навколо Сєвєродонецька. Вперше за кілька тижнів, можливо відбулось невелике просування в районі Харкова.

Нагадаємо, що у британській розвідці назвали один із найважливіших факторів, який визначить хід війни в Україні. Зокрема йдеться про форсування річок.

Читайте також

1