Росія мобілізувала понад три тисячі чоловіків з тимчасово окупованих територій України

Російських найманців завозять в район міста Херсон через кримський міст
Росія мобілізувала понад три тисячі чоловіків з тимчасово окупованих територій України
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
2 Березня 2022, 18:06
читать на русском

Росія мобілізувала для подальшої військової агресії приблизно 3,5 тисячі чоловіків з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України у Facebook.

За наявною інформацією, отриманою українськими силами безпеки і оборони Росія на кримському напрямку також використовує мобілізованих осіб з тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей. Їх загальна кількість становить приблизно 3,5 тисячі осіб. Цих російських найманців зараз через кримський міст завозять в район міста Херсон, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що мобілізовані особи є вкрай деморалізованими. Нині їх готують до нападу на українські міста.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також

1