Росія може почати новий наступ у 2023 році - Андрусів

Це станеться, якщо Україна не відвоює Херсон та Донбас
Головне
Росія може почати новий наступ у 2023 році - Андрусів
Війна в Україні Фото: скрін з відео
12 Липня 2022, 20:49
читать на русском

Якщо Україні не вдасться відвоювати Херсонську область та свої східні території, Росія може почати новий наступ у 2023 році.

Таку думку у коментарі ТСН висловив ексрадник міністра внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, засновник волонтерського проєкту "Добробат" Віктор Андрусів.

За його словами, якщо не вдасться відвоювати окуповані території, російська федерація захоче захопити Миколаїв, Одесу та Київ.

Проблема всіх прогнозів у тому, що ситуація постійно змінюється. Тобто ми можемо робити прогноз із ситуації станом на сьогодні. Зараз я бачу ситуацію так: до кінця осені росія спробує захопити Донбас і їй це не вдасться. Зиму вона візьме на переоцінку всіх своїх можливостей. Якщо ми ще і відіб'ємо Херсон та південь, то шансів, що росія буде продовжувати наступальну війну, дуже мало. Якщо росія захопить Донбас, а ми не відіб'ємо Херсон, то, найімовірніше, навесні будуть нові військові операції. Їх буде дві - це наступ на Миколаїв та Одесу і повернення наступу на Київ. Тому дуже важливо відстояти Донбас та відбити Херсон, - сказав Андрусів.

Нагадаємо, в адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що навіть за наявності важкого озброєння Україна не зможе повернути всі території, втрачені після 24 лютого.

1