У Білому Домі не впевнені, що Україна може повернути всі окуповані території

Повернення територій Україною значною мірою залежить від обсягів підтримки США
У Білому Домі не впевнені, що Україна може повернути всі окуповані території
Білий дім (Фото: Вікіпедія)
28 Червня 2022, 15:12
читать на русском

В адміністрації президента США Джо Байдена сумніваються, що навіть за наявності важкого озброєння Україна зможе повернути всі території, втрачені після 24 лютого.

Про це повідомляє з посиланням на анонімних співробітників Білого дому CNN.

Радники Байдена зараз ведуть внутрішню дискусію про те, як і чи повинна Україна переформулювати визначення своєї перемоги. І що Володимиру Зеленському варто було б допускати безповоротну втрату територій.

Американські офіційні особи зазначили, що не збираються тиснути на Україну і примушувати її до територіальних поступок задля швидшого закінчення війни. Вони також допускають і позитивніший прогноз - що пізніше цього року українські сили зможуть перейти у контрнаступ і повернути значні частини території.

Співробітник Конгресу, знайомий з обговореннями, прокоментував, що ніхто не вважає втрату Україною територій неминучою.

Чи зможе Україна повернути їх, значною, якщо не повною мірою, залежить від обсягів нашої підтримки", - сказав він, нагадавши, що Київ просить про 48 РСЗВ, але поки отримав обіцянку від Пентагону про вісім, - зазначили чиновники.

Також стало відомо, що радник з нацбезпеки Джейк Салліван дуже багато спілкується з українськими колегами, а також провів години телефонних розмов впродовж минулого тижня з "керівником оборони України" (певне, мається на увазі головнокомандувач Валерій Залужний) та головою Об’єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі.

Нагадаємо, що Сполучені штати Америки планують придбати для України передові зенітно-ракетні системи середньої та великої дальності. Про закупівлю можуть оголосити вже цього тижня.

Читайте також

1