Росія перестала платити своїм бойовикам за участь у війні проти України

У військових рф почались проблеми з фінансуванням
Росія перестала платити своїм бойовикам за участь у війні проти України
Російська техніка, війна в Україні / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
25 Березня 2022, 21:38
читать на русском

Російська влада вже не має чим платити своїм бойовикам за участь у війні проти України.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, бойовики не отримують коштів за участь в бойових діях, компенсацій за поранення та обіцяних "соціальних гарантій".

Розвідники повідомляють, що після обіцяних виплат військовим окупаційної армії у російських військових частинах з’явилися проблеми з фінансуванням:

Як з’ясувалось, оплата цих витрат в бюджеті жодним чином не передбачена. А зважаючи на незадовільний стан фінансової системи рф через введені санкції, додаткових коштів в бюджеті знайти неможливо.

Зокрема, в тимчасово окупованому Криму після виплати "відряджувальних" тим, хто брав участь у війні проти України, за лютий наявний ліміт коштів військових частин повністю вичерпано. Фінансування будь-яких виплат за березень – відсутнє.

Схожа ситуація і з оплатою участі у війні найманців російських ПВК. Серед них частішають випадки відмови від виїзду на територію України. Причина – невиконання умов укладених контрактів, - кажуть у ГУР.

Раніше стало відомо, що росія не робить жодних виплат за смерті мобілізованих з "ЛНР" і "ДНР", навіть за наявності російського паспорта в загиблого.

Читайте також

1