Росія перетворила Крим у найпотужнішу військову базу - командувач ВМС України

Після вторгнення РФ до Криму Україна втратила 11 кораблів та катерів і судноремонтні заводи
Головне
Росія перетворила Крим у найпотужнішу військову базу - командувач ВМС України
Кораблі ВМС РФ (Фото з відкритих джерел)
16 Лютого 2021, 16:59
читать на русском

Після вторгнення Росії до Криму Україна втратила 11 кораблів та катерів, 10 суден забезпечення та 11 об'єктів інфраструктури, серед яких – судноремонтні заводи, майстерні й виробничі об’єднання України.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів командувач ВМС України Олексій Неїжпапа.

За його словами, протягом семи років бойовий склад надводних кораблів та підводних човнів Чорноморського флоту РФ на території Криму збільшено на 45%.

Загальна кількість становить 58 одиниць, у тому числі носіїв крилатих ракет морського базування "Калібр" – 13 одиниць. Нещодавно до бойового складу ЧФ було прийнято черговий малий ракетний корабель "Грайворон", який також є носієм крилатих ракет "Калібр". Таким чином, їхній сумарний ракетний залп становить близько 80 ракет, - сказав Неїжпапа.

Читайте також

Крім того, за його словами, кількість бойових літаків збільшено в 3,5 раза, а вертольотів – у 9 разів, кількість танків досягла близько 40 одиниць, кількість бойових броньованих машин збільшено в 6 разів, ракетних систем залпового вогню збільшено в 6,5 разів.

Я хотів би ще відзначити зростання кількості комплексних навчань російських військових. Навчання проводяться як наступального, так і оборонного характеру. Зростання кількості проведених заходів бойової підготовки, у порівнянні з попередніми роками, є суттєвим та проводиться з відпрацюванням дій у складі розвідувально-ударних/розвідувально-вогневих контурів. Таким чином РФ перетворила АР Крим у найпотужнішу військову базу, - зауважив командувач ВМС України.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Росія в окупованому Криму наростила свій військовий потенціал більш як удвічі.

1