Росія поповнює запаси крові у військах біля кордонів: коментар Міноборони України

Важливо
Розвідка спростовує це повідомлення
Важливо
30 Січня, 12:06

Днями у ЗМІ повідомили, що Росія біля кордонів України поповнює для своїх військ запаси крові.

Інформацію спростували у Центрі оперативного інформування.

Як повідомляє пресслужба Міноборони України, інформація про накопичення Російською Федерацією запасів крові у військах біля українських кордонів не підтвердилася.

Передусім, слід акцентувати на тому, що ця інформація з посиланням на анонімних посадовців не була підтверджена жодним офіційним джерелом з відповідних відомств країн-партнерів. Моніторинг та аналіз поточної ситуації, що складається довкола українських кордонів, не фіксує активності такого роду. Про це свідчить і обмін інформацією спецслужб з іноземними партнерами, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі інформаційні "вкиди" є елементом інформаційно-психологічної війни, мета якої спровокувати страх і паніку в нашому суспільстві.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Розвідка іноземних країн повідомляла, що біля українського кордону зосереджено 60-100 тисяч російських військових. Експерти кажуть, що Російська Федерація має як мінімум чотири варіанти ведення війни з Україною, причому невідомо, який саме зі способів вона обере.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

28 січня агенція Reuters з посиланням на трьох неназваних американських посадовців повідомила, що Росія накопичує запаси крові та медичні матеріали до військ, розквартированих поблизу українських кордонів. Джерела кажуть,  що американська розвідка зафіксувала транспортування запасів крові Росією в останні кілька тижнів.

Читайте також наш матеріал: Шукаємо укриття та збираємо валізу: чи нападе Росія та як підготуватися.

Читайте також