Росія постійно "пхає свій ніс" у справи інших країн та живе у вигаданому світі - Данілов

Таке втручання небезпечне для України, Молдови, Грузії та інших сусідніх країн
Росія постійно "пхає свій ніс" у справи інших країн та живе у вигаданому світі - Данілов
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
26 Березня 2021, 09:58
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Росія постійно "пхає свій ніс" у справи інших країн та живе у вигаданому світі. А така ситуація дуже небезпечна для сусідів РФ.

Про це Данілов сказав в інтерв'ю Радіо НВ.

За його словами, російська влада вважає, що "має бути тільки російська імперія", тому в неї є досі "імперські забаганки". І такі дії РФ дорого обходяться для її сусідів: України, Грузії, Молдови та інших.

Це їхнє завдання, це їхня місія, вони собі так вигадали, вони живуть у своєму світі, вигаданому, і вони вважають, що має бути тільки російська імперія. Це у них такі імперські забаганки, які вони ніколи не припиняють, - сказав він.

Данілов наголосив, що Росія замість того, щоб займатися своїми внутрішніми справами, втручається у справи інших країн і "роздмухує ті речі, на які сусіди не мали б звертати уваги".

Читайте також

Секретар РНБО повідомив, що небезпечною є ситуація, пов'язана саме з мовою. Оскільки Росія обрала таку доктрину, що вона вже захищає не росіян, вона захищає російськомовних.

Це дуже небезпечна ситуація для будь-якої країни. І ми кажемо, що якщо Україна починає розмовляти російською мовою, то чекайте, що Путін буде захищати тих громадян, причому не запитуючи у цих громадян, чи потребують вони того захисту, чи ні, - зазначив Данілов.

Нагадаємо, що українська делегація у Тристоронній контактній групі не розмовлятиме з терористами на переговорах щодо Донбасу. А Росія свідомо провокує українську сторону.

1