Росія приховано мобілізує зеків та обіцяє їм повну амністію, - розвідка

Масову мобілізацію проводитимуть одночасно з плановим призовом на строкову службу, щоб приховати
Важливо
Росія приховано мобілізує зеків та обіцяє їм повну амністію, - розвідка
Російські зеки / Фото: ura.news
28 Березня 2022, 15:18
читать на русском

З 1 квітня на всій території росії розпочнеться масова прихована мобілізація злочинців за програмою "БАРС-2021", яких планують перекинути воювати в Україну.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що по всій території РФ розпочнеться мобілізація за програмою "БАРС-2021" (Боевой Армейский Резерв Страны) з 1 квітнч.

Щоб приховати заходи з масової мобілізації, її проводитимуть одночасно з плановим призовом на строкову службу. Це стане прикриттям великої кількості мобілізованих, що прибуватимуть до воєнкоматів, - йдеться у повідомленні.

Ці резервісти надалі направлятимуться для поповнення підрозділів окупаційних військ в районах бойових дій на території України.

Одночасно за допомогою програми "БАРС" приховують залучення до бойових дій російських ув’язнених. Зокрема, близько 100 злочинців, утримуваних у колонії "Чернокозово" (Чеченська республіка), вже готуються до відправки до України. Всі вони засуджені за важкими кримінальними статтями (грабіж, вбивства, розповсюдження наркотиків).

А ось засудженим, які отримали строки за політичними статтями (екстремізм, тероризм), подібні угоди не пропонуються.

Повну амністію російське керівництво пообіцяло тим, хто погодився. Але це можливо лише в разі повернення живим після участі у бойових діях. Прикметно, що таким "мобілізованим" не дозволяють бачитися з рідними та взагалі інформувати їх про свою участь у війні в Україні.


Довідково. "БАРС" – програма термінового формування армійських резервів армії РФ. Ті, хто підписали контракти по програмі, отримують постійне грошове забезпечення (навіть перебуваючи у резерві) зі збереженням місця роботи та середнього заробітку.

Протягом року резервісти можуть бути призвані на збори (до 1 місяця), де можуть залучатися до навчань та виконання інших завдань. Щомісячна оплата по контракту сягає 12% окладу військовослужбовців (залежно від звання та посади). Загальна кількість осіб, що підписали контракти "БАРС" складає близько 100 тисяч.

Читайте також

1