У Криму чоловіків примусово мобілізують на війну з Україною

Кримчани намагаються тікати з острова
У Криму чоловіків примусово мобілізують на війну з Україною
Людмила Денісова (фото: Telegram)
28 Березня 2022, 06:18
читать на русском

В тимчасово окупованому Криму відбувається примусова мобілізація для участі у війні проти України. Чоловіки намагаються покинути півострів, проте РФ закрила дорогу на материкову частину нашої країни.

Про це у Фейсбуці повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Вона розповіла, що традиційно призовна кампанія на півострові має стартувати у квітні, але вже на 29 березня у Сімферополі заплановано проведення інструкторсько-методичних зборів із головами призовних комісій, військовими комісарами районів та іншими посадовими особами та персоналом, які залучені до призовної кампанії.

Кримчани вже активно отримують повістки. Аби уникнути злочинних наказів, чоловіки призовного віку намагаються виїхати з території півострова через РФ, оскільки дорога на материкову частину України закрита, - повідомила Денісова.

За її словами, серед тих, кого силоміць відправляють на війну з Україною, є і кримські татари, які не можуть скласти зброю через погрози застосування сили до їх рідних.

Нагадаємо, Президент росії володимир путін планує заблокувати виїзд росіянам з окупованого Криму для того, щоб зупинити потік втікачів із півострова.

Читайте також

1