Росія віддає на усиновлення викрадених в Україні дітей - ISW

Понад тисячу дітей з Маріуполя росіяни всиновлюють за "премії"
Росія віддає на усиновлення викрадених в Україні дітей - ISW
Війна, діти Фото: Pexels
24 Серпня 2022, 14:31
читать на русском

Російська влада ввела премії для своїх громадян за всиновлення викрадених під час війни в Україні дітей.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними джерел ISW в російському уряді, солдати рф вивозять з окупованих українських населених пунктів неповнолітніх на росію та прилаштовують їх у сім'ї.

Управління у справах сім’ї та дитинства Краснодарського краю рф повідомило про програму, згідно з якою російська влада перевезла понад 1000 дітей з Маріуполя до Тюмені, Іркутська, Кемерова та Алтайського краю, де їх усиновили російські родини. В управлінні заявили, що понад 300 дітей ще чекають на "знайомство зі своїми новими родинами", а громадяни, які вирішать усиновити цих дітей, отримають одноразову премію від держави, - кажуть в інституті.

Також зазначається, що Головне управління розвідки України (ГУР) додатково повідомило, що російські чиновники переправили 30 українських дітей з Харцизька, Іловайська та Зугресу окупованої Донецької області до Нижнього Новгорода під виглядом участі дітей у молодіжних освітніх програмах.

В ISW зазначають, що примусове переміщення дітей однієї групи до іншої "з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову чи релігійну групу" є порушенням Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Нагадаємо, днями стало відомо, що верховний суд рф дозволив всиновлення дітей без згоди на це їхніх батьків чи законних опікунів.

1