Росія завезла в ОРДЛО майже 180 одиниць військової техніки

Головне
Військова присутність РФ на Донбасі зростає
Головне
6 Лютого, 20:00 779

Росія звозить на окуповані території Донецької та Луганської областей додаткові військові сили.

Про це повідомили у пресслужбі операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що 3 лютого було виявлено 205 одиниць озброєння та військової техніки, а протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 178 одиниць військової техніки "Другого армійського корпусу" збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей.

Зокрема, біля Переможного (19 км від лінії зіткнення) розміщено одиницю РСЗВ, дві самохідні гаубиці та дві буксирувані гаубиці. Біля Хрустального (56 км від лінії зіткнення) розміщено 21 РСЗВ. Поблизу Білого (22 км від лінії зіткнення) – дві самохідні гаубиці та чотири буксирувані гаубиці.

В районі Мирного (28 км від лінії зіткнення) помічено 29 танків, 12 буксируваних та 8 самохідних гаубиць, шість протитанкових  гармат. В районі Круглика (31 км від лінії зіткнення) розміщено 32 танки.

Також поблизу Мирного помітили 50 ББМ, шість броньованих командно-штабних машин, одну траншейну машину та зенітну установку.

Зазначається, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, на блокпості біля Верхньошироківського бойовики не пропустили патруль Місії до населеного пункту. Унаслідок цього спостерігачі не змогли провести оцінку місць знаходження засобів вогневого ураження в цьому населеному пункті.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також