Росія збільшила кількість розвідки та снайперів на Донбасі

Окупанти порушують домовленості щодо відведення озброєння і військової техніки
Росія збільшила кількість розвідки та снайперів на Донбасі
Російські військові, окупанти (фото: facebook.com/mod.mil.rus)
4 Грудня 2020, 16:06
читать на русском

Російська Федерація збільшила кількість диверсійно-розвідувальних груп та снайперів на Донбасі з метою проведення диверсій у "сірій зоні".

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у з’єднаннях і частинах оперативного угруповання російських окупаційних військ на Донбасі відмічено активізацію заходів оперативної та бойової підготовки. Зазначене пов’язано з початком зимового періоду навчання та проведенням тижня бойової та мобілізаційної готовності.

Зазначається, що на передових позиціях противника збільшено кількість диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар з метою проведення диверсій у "сірій зоні", здійснення обстрілів для провокування вогню у відповідь, а також завдавання збитків особовому складу підрозділів Об’єднаних сил.

Читайте також

На окремих напрямках окупанти продовжили утримувати артилерійські системи й міномети поблизу лінії бойового зіткнення з порушенням домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, що за інформацією російських ЗМІ, на кордоні України та Росії з 3 на 4 грудня сталася перестрілка.

Зазначається, що у результаті інциденту один з порушників помер від отриманого поранення, а двоє інших зникли на території України. У порушників була зброя.

У Державній прикордонній службі України прокоментували ситуацію зі стріляниною на українсько-російському кордоні, де зазначили, що жодних пострілів зафіксовано не було.

1