Росія здійснила хакерську атаку на компанію США - у країні оголосили надзвичайний стан

Атаку вчинила група DarkSide
Росія здійснила хакерську атаку на компанію США - у країні оголосили надзвичайний стан
Кібератака, хакер (фото: pexels)
10 Травня 2021, 11:26
читать на русском

В США оголосили надзвичайний стан. Росія здійснила хакерську атаку на комп'ютерні системи одного з найбільших трубопровідних операторів Colonial Pipeline Company.

Про це повідомляє BBC та CNN.

Зазначається, що 8 травня компанія оголосила, що була змушена відключити частину своїх систем через атаки, проведеної з використанням програми-здирника. Йдеться про ransomware, зазвичай такі програми зашифровують файли на уражених комп'ютерах, а за розшифровку зловмисники вимагають сплату викупу. Атаку вчинила російська група DarkSide.

Злочинна група з Росії під назвою "DarkSide", як вважають, несе відповідальність за кібератаку з використанням програм-вимагачів на Colonial Pipeline, - йдеться у повідомленні.

Компанія заявляє, що вона прокачує по своїй системі за 100 млн галонів палива в добу, а це становить 45% всього палива, що споживається на Східному узбережжі, і забезпечує паливом 50 млн американців.

Надзвичайний стан знімає обмеження на транспортування палива і дозволяє доставляти нафтопродукти танкерами до Нью-Йорка.

Нагадаємо, що минулого року офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти російського Центрального науково-дослідницького інституту хімії та механіки в Москві через розробку та поширення вірусного програмного забезпечення Triton.

1